LODM - den první: Middle

16.06.2015 19:35

V pondělí ráno započala v řadě sportů olympijská zápolení a nejinak tomu bylo i v případě orienťáku. Reprezentanti všech 14 krajů v kategoriích mladších a starších dívek i mladších a starších hochů se postavili na start závodu na krátké trati. Centrem závodu byl objekt DDM a závodilo se v lese na kraji Plzni na mapě Krkavče. Tratě byly mapově poměrně náročné (pravděpodobně by obstály i na celostátní úrovni u dorostenců či veteránů) a vyhrál ten kdo nechyboval. 

Takových borců by se dalo napočítat na prstech jedné ruky a PraŽákům se mezi ně bohužel vklínit nepodařilo. Nejlepší výsledek zaznamenal na 6. místě (tj. velká bedna!) Martin Šimša v kategorii mladších žáků. Karin Sanna (DM) a Tomík Janovský (HS) skončili shodně na 9. místě a Kája Aschermannová mezi staršími děvčaty doběhla dvanáctá. 

Nutno podotknout, že o den později ráno si byla závod starších hochů zaběhnout i trenérka Dominika (spolu s libereckou trenérkou Mery, ta běžela DS) a ani jedna by v konkurenci orienťáckých olympioniků neuspěla... Mapy se všemi tratěmi naleznete na webu závodů.

Po dni volna, které bylo v úterý, a kdy PraŽáci fandili nejdříve triatlonistům, se kterými sdílí ubytování u rybníka Bolevec (kde se taky závod triatlonistů konal) a poté i horským cyklistům, jsou ve středu na pořadu dne smíšené štafety v Borském parku. Držte dvojicím Martin - Karin a Tomík - Kája všechny palce!

Kontakt

Dominika Plochová dominika@obkotlarka.cz